Aansprakelijkheid bij ongeval

Jaarlijks vinden er in Nederland tienduizenden auto-ongevallen plaats. De meeste ongevallen blijven gelukkig beperkt tot alleen materiële schade. Soms zijn de gevolgen ernstiger. Naast de materiële schade valt er dan ook letsel en overlijden te betreuren.

Ongeval

Na een ongeval komen er vele zaken op je af. Bij alleen materiële schade is het vaak nog te overzien. De zaak zal meestal civielrechtelijk worden afgedaan. Hooguit zal er een discussie met de andere partij kunnen ontstaan over de vraag naar de aansprakelijkheid voor het ongeval en de schade aan de auto.

Letsel of overlijden

Bij ernstig letsel of overlijden wordt de zaak regelmatig gecompliceerder. De belangen worden dan groter. Bij ernstig letsel kan dit grote impact op een slachtoffer hebben. Deze impact kan niet alleen financieel zijn maar ook emotioneel. Het is aan te raden dat een slachtoffer dan professionele bijstand zoekt van een letstelschade-advocaat.

Veroorzaker

Ook voor de veroorzaker van een verkeersongeval kunnen de gevolgen groot zijn. Naast de civielrechtelijke afwikkeling van de aansprakelijkheid kan er soms ook een strafrechtelijk traject volgen. Dit strafrechtelijke traject kan op de verdachte een grote impact hebben. Bij een veroordeling kan een verdachte een gevangenisstraf opgelegd krijgen of een lange ontzegging van de rijbevoegdheid.

Ongeval

Onder het hoofdstuk ‘ongeval’ op deze website wordt ingegaan op diverse aspecten die kunnen spelen bij verkeersongevallen. Wanneer is er sprake van het verlaten van de plaats van een ongeval? Welke straf kan er worden opgelegd bij het verlaten van de plaats van een aanrijding? Wanneer maakt een bestuurder zich schuldig aan dood door schuld in het verkeer? Welke straffen kunnen daarvoor worden opgelegd?

Contact

Wanneer u betrokken bent bij een ongeval en bijstand nodig heeft bij de civielrechtelijke of strafrechtelijke afwikkeling van de aansprakelijkheid kunt u altijd met ons opnemen. Ons kantoor heeft jarenlange ervaring in dit soort zaken.

^ Naar boven