Aansprakelijkheid bij schade

De meeste mensen zijn dagelijks op de weg. Gelukkig komen we doorgaans veilig op de plaats van bestemming aan. Een ongeluk zit echter in een klein hoekje. Dan komen er allerlei zaken op je af.

Wat te doen bij een ongeval

Wat kun je op de plaats van het ongeluk het beste doen? Moet je de politie altijd bellen? Is het verstandig foto’s van de plaats van het ongeluk te maken? Is het handig gegevens van getuigen te noteren? Wat kun je het beste doen met het invullen van het aanrijdingsformulier?

Schade afwikkeling

Na het ongeluk moet de schade afgewikkeld worden. Dan komen verzekeringsmaatschappijen om de hoek kijken. Een verzekeraar zal niet zelden een schade-expert inschakelen. Een verzekeraar kan ook vragen om nadere informatie over de toedracht van het ongeluk.

Aansprakelijkheid schade

Hierna kan er discussie ontstaan over de aansprakelijkheid voor het ontstaan van het ongeluk en de schade. Deze aansprakelijkheidsdiscussie kan soms hoog oplopen. Het kan ook vervelende gevolgen voor iemand hebben. Wanneer aangenomen wordt dat u aansprakelijk bent, kan het zijn dat u met uw eigen schade blijft zitten en dat uw no-claim wordt aangepast.

Schade

Onder het hoofdstuk ‘schade’ op deze website wordt op een aantal van bovenstaande kwesties ingegaan. Zo wordt onder andere informatie gegeven over de aansprakelijkheid bij een kop-staartbotsing en de aansprakelijkheid bij een aanrijding tussen een auto en een fietser. Verder wordt in een artikel ingegaan op de beoordeling van letselschade na een auto-ongeluk.

Contact

Wanneer u na een ongeluk vragen heeft over de afwikkeling ervan of schade heeft of in een aansprakelijkheidsdiscussie bent beland, mag u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Ook kunt u bij ons terecht voor een gerechtelijke procedure tegen een verzekeraar.

^ Naar boven