Aankoop auto

Op 1 januari 2018 reden er 8,4 miljoen auto’s in Nederland rond. De meeste mensen met een rijbewijs zullen waarschijnlijk ooit in hun leven weleens tot aankoop van een auto zijn overgegaan. Het kopen van een auto is voor veel mensen een heel proces. Dit hangt mede samen met het feit dat de uitgave voor een auto een grote uitgave is.

Aankoop Auto

Bij de aankoop van een auto willen mensen uiteraard voorkomen dat zij een kat in de zak kopen. Daartoe zijn meerdere mogelijkheden. Te denken valt aan het bekijken van de bekende pechgeschiedenis van een bepaald model, een aankoopkeuring door een deskundige, controle van de onderhoudsboekjes en het raadplegen van de Nationale Autopas.

Garantie en bescherming

Ook kan men hoge uitgaven bij een gebrekkige auto inperken door het afspreken van garantie en door wettelijke beschermingsbepalingen. Wanneer na aankoop van een auto blijkt dat deze gebrekkig is, kan er in het laatste geval wellicht een beroep worden gedaan op non-conformiteit. Dit geeft de koper dan diverse mogelijkheden tegen de verkoper.

 

Onder het hoofdstuk ‘aankoop auto’ wordt op een aantal aspecten bij de koop van een auto ingegaan. Dat zijn onder andere:

 

Wanneer u een gebrekkige heeft gekocht en vragen heeft over uw mogelijkheden de verkoper aan te spreken, kunt u ons altijd bellen of mailen.

^ Naar boven