|
|
In 2018 zijn er in Nederland 443.812 nieuwe personenauto’s verkocht. Van deze nieuwe auto’s zullen de meeste na aflevering geen gebreken vertonen. Het komt echter voor dat een autodealer een gebrekkige nieuwe auto aflevert.
De techniek staat niet stil. Waar auto’s vroeger bijna geen elektronica bevatten, is dat tegenwoordig wel anders. Auto’s zitten vol elektronica en computersystemen. Mechanische delen van een auto zijn vaak weer gekoppeld aan allerlei sensoren die informatie aan de computer van een auto doorgeven. Elektronica en sensoren kunnen stuk gaan. Het gevolg kan zijn dat u met een gebrekkige nieuwe auto komt te zitten. U zult hier op dat moment dan niet blij mee zijn.
Vanuit de overheid wordt ook het elektrisch rijden gestimuleerd. Autofabrikanten zijn hierop ingesprongen door in korte tijd verschillende modellen met een accupakket aan te bieden. Ook bij elektrische auto’s kunnen storingen optreden. Daarnaast is de actieradius van elektrische auto’s soms een probleem. Na aankoop van de auto blijkt dan dat de actieradius minder lang is dan de fabrikant had opgegeven. Het kan dan zijn dat de nieuwe auto dan gebrekkig is.
Wanneer u een nieuwe auto heeft gekocht met een gebrek, wilt u waarschijnlijk de autodealer en/of de fabrikant aanspreken. Welke mogelijkheden heeft u dan? Hoe moet u dat dan aanpakken? Waar moet u dan op letten? Kunt u dan ontbinding en/of schadevergoeding vorderen?
Onder dit hoofdstuk wordt op een aantal aspecten nader ingegaan. Dat zijn onder andere:
Wanneer u een gebrekkige nieuwe auto heeft gekocht en vragen heeft over uw mogelijkheden de autodealer aan te spreken, kunt u ons altijd bellen of mailen.
Ook interessant |